Megyei időjárás

2024.02.16. 08:00

Változóan felhős-napos időnk lesz

Pénteken, a Dunántúlon eleinte változóan felhős-napos, míg keleten ismét egész nap tartósan napos idő lesz.

Fotó: Ádám János

Napközben a Dunántúlon is csökken a felhőzet, délután már ott is tartósabban napos idő ígérkezik.
Általában gyenge, mérsékelt marad a DDK-i légmozgás, mely csak az északnyugati határszélen élénkülhet meg.
Az éjszaka első felében szerte az országban derült idő várható, majd nyugat felől megnövekszik a felhőzet. Hajnalban északnyugaton már előfordulhat kisebb eső.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
péntek reggel 2,
péntek délután 13,
szombat reggel 5 fok körül alakul.

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. A reggeli fagyos idő és a helyenként megélénkülő szél miatt az arra érzékenyeknél fejfájás, a mozgásszervi betegségekben szenvedőknél ízületi fájdalom jelentkezhet. forrás: koponyeg.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Szombaton egy gyenge meleg-, majd egy gyenge hidegfront alakítja az időjárást. A nap nagy részén erősen felhős, borult időre számíthatunk, kisebb esőkkel. Délutántól északnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet, és északnyugaton, északon kisüthet a nap. Délután a Dunántúlon és a középső országrészben megélénkül az ÉNY-i szél.
- Vasárnap napsütéses, helyenként mérsékelten felhős idő ígérkezik gyenge, mérsékelt, eleinte néhol még élénk É-ias széllel. Csapadék nem valószínű.
- Hétfőn előreláthatólag ismét egy gyenge meleg-, majd egy gyenge hidegfront érheti el hazánkat. Megnövekszik a felhőzet, és helyenként kisebb eső is várható. Délután északnyugaton élénkülni kezd az ÉNY-i szél.
- Kedden változó felhőzet, időszakos napsütés mellett, szórványosan előforduló gyenge záporok ígérkeznek. A Dunántúlon élénk ÉNY-i, keleten gyenge légmozgás a legvalószínűbb. forrás: eumet.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!