Időjárás

2024.03.12. 07:59

Továbbra is folytatódik a borús idő

Somogy vármegyében kedden hidegfront alakítja időjárásunkat, de elsősorban a Nyugat-Dunántúlon érezteti hatását erős lökésekkel kísért északnyugati széllel.

Sonline.hu

Fotóillusztráció

Fotó: Oleg Elkov

 Másutt gyenge vagy mérsékelt légmozgás a valószínűbb. Az ország egy jelentős részén erősen felhős lesz az ég, az Alföldön lehet számítani nagyobb területen felhőzet csökkenésre, és tartósabb napsütésre. Elszórtan, előreláthatólag főként a Dunántúl térségében, illetve a keleti, északkeleti határvidéken hullik időszakos eső, zápor. Éjszaka szerte a Dunántúlon megélénkül az északnyugati szél, míg keleten továbbra is gyenge marad a légmozgás. A változóan, nagyobbrészt erősen felhős égből elszórtan lehet számítani kisebb esőre, záporral.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
kedd reggel 6,
kedd délután 9,
szerda reggel 7 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Szerdán is marad várhatóan a hidegfront. A Dunántúlon élénk, erős, keletebbre gyenge mérsékelt északias szél valószínű. Nyugaton változóan, időnként szakadozottan, míg keletebbre inkább erősen felhős idő ígérkezik, szórványosan kisebb esőkkel, záporokkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!