Vármegyei időjárás

2024.04.12. 07:50

Néhol kissé felhős, de többnyire napos időnk lesz

Sok napsütésre számíthatunk, csak kevés fátyolfelhő lesz az égen. Kizárt a csapadék. Az északnyugati szél megélénkülhet. 23-26 fok köré erősödik a nappali felmelegedés.

Sonline.hu

illusztráció

Forrás: Shutterstock

Somogy vármegye térségében pénteken marad az É-i irányú, általában gyenge vagy mérsékelt légmozgás. Országszerte napsütéses, kellemes hőmérsékletű időnk lesz. A délután folyamán itt-ott fátyolfelhőzet szűrheti a napsugarakat. A déli országrészben lesz melegebb, ott a maximum hőmérséklet ismét meghaladhatja a 25 fokot, de északon is 20 fok köré várható. Éjjel nem érkezik változás, nyugodt, gyengén felhős, csillagfényes időnk lesz, gyenge, változó irányú légmozgással.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
péntek reggel 23,
péntek délután 26,
szombat reggel 11 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- A hétvégén nyárias jellegű időre készülhetünk. A nappali hőmérséklet többnyire 25 fok közelébe, délen kevéssel a fölé, északon kevéssel az alá ígérkezik. Túlnyomórészt napos idő várható, de időnként és helyenként mérsékelt erősségű felhősödések zavarhatják meg a napsütést. Csapadék érkezése továbbra sem valószínű. A légmozgás gyenge, mérsékelt erősségűnek ígérkezik, szombaton még É-ias, vasárnap már D-ies irányból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!