Megyei időjárás

2024.04.01. 07:55

Szép idő után jön a hidegfront

Fotóillusztráció

Fotó: Shutterstock

Húsvét hétfőn még alapvetően kora nyáriasan meleg, szeles idő lesz, majd késő délután, este hidegfront érkezik.
A nap legnagyobb részén fátyolfelhőzet, plusz a levegőben lévő szaharai homok szűri a napsütést, majd késő délutántól nyugat felől megvastagszik a felhőzet, és egyre többfelé kell számítani erőre, záporokra. Kis eséllyel egy-egy zivatar sincs kizárva. A Dunántúlon nagy területen jelentős mennyiségű csapadék is leeshet.
A front érkezésével egyidőben az erős DNY-i szél ÉNY-ira fordul, és sokfelé erős marad.
Éjszaka a csapadékzóna kelet felé halad, így hajnalban már a középső, illetve a keleti országrészben kell számítani esőre.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
hétfő reggel 12,
hétfő délután 24,
kedd reggel 7 fok körül alakul.

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. A reggeli hideg idő és a helyenként megélénkülő szél miatt az arra érzékenyeknél fejfájás, a mozgásszervi betegségekben szenvedőknél ízületi fájdalom jelentkezhet. forrás: koponyeg.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Kedden eleinte erősen felhős idő várható, többfelé esővel, záporral. Később északnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet. Délután délnyugaton zivatarok is kialakulhatnak. A korábbiaknál 10 fokkal hűvösebb idő valószínű. Az ÉNY-i szél az ország északkeleti kétharmadán erős, viharos, délnyugaton mérsékelt lesz.
- Szerdán délelőtt több órás napsütésre, majd délután felhősödésre van kilátás. Főként éjszaka fordulhat elő elszórtan kisebb eső. A DNY-i szél többfelé élénk lehet.
- Csütörtökön gyenge, mérsékelt, változó irányú légmozgás mellett, változóan felhős-napos idő valószínű. Csak elvétve fordulhat elő kisebb zápor.
- Péntekre napos-fátyolfelhős, jelentősen melegedő idő a legvalószínű, csapadék nélkül. Élénkülni kezdhet a DNY-i szél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!