Megyei időjárás

2024.05.26. 07:55

A nyárias meleget egy-egy zivatar frissítheti

Vasárnap változóan felhős-napos időben, erősebben felhős időszakok mellett szórványosan, továbbra is előfordulhatnak záporok, zivatarok.

Fotó: Lang Róbert

Tartósabb napsütésre és szárazabb időre a keleti országrészben van elsősorban esély.
Mindemellett nyáriasan meleg, fülledt időre, gyenge, mérsékelt légmozgásra számíthatunk.
Éjszaka marad a változó felhőzet, és kevesebb helyen fordulhat elő záporeső, zivatar.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
vasárnap reggel 12,
vasárnap délután 24,
hétfő reggel 14 fok körül alakul.

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. forrás: koponyeg.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Hétfőn előreláthatólag országszerte naposabb idő következik. Alapvetően száraz idő lesz, de északon néhol előfordulhat zivatar.
- Kedden is napsütéses, nyári napra van kilátás, de egy gyenge hidegfront érkezése körvonalazódik. Hatására a Dunántúlon megélénkül az É-ias szél, és néhol előfordulhat záporeső, zivatar az országban.
- Szerdára nyugaton élénk, majd mérséklődő ÉNY-i légmozgás mellett változóan felhős-napos idő ígérkezik. Elsősorban a Tiszántúl térségében, illetve északon van esélye záporok, zivatargócok kialakulásának.
- Csütörtökre sem látszik még lényeges légköri változás. Változóan napos-felhős, nyárias jellegű, fülledt időjárás a legvalószínűbb, elszórtan záporokkal, zivatarokkal tarkítva. forrás: eumet.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában