Megyei időjárás

2024.05.27. 07:55

Szép idővel indítjuk a hetet

Hétfőn országszerte naposabb idő következik.

2433749683

Fotó: Roman Samborskyi

A reggeli órákban, nyugaton még lehet felhőzet, de gyorsan vékonyodik, csökken. A nap túlnyomó részében alapvetően csapadékmentes, nyáriasan meleg idő lesz némi gomolyfelhősödéssel, gyenge légmozgással és erős napsugárzással.
A késő délutáni, kora esti időszakban várható a gomolyfelhőzet megnövekedése. Előreláthatólag elsősorban az középső országrésze, illetve a Duna vonalának tág környezete felett válik kedvezővé a légkör helyi záporok, zivatargócok kialakulásához, míg a nyugati és keleti határmegyékben kevéssé valószínű csapadék előfordulása.
Késő estére várhatóan országszerte lenyugszik a légkör, kitisztul az ég. Éjjel nyugodt, csillagfényes idő következik.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
vasárnap délután 24,
hétfő reggel 15,
hétfő délután 25,
kedd reggel 14 fok körül alakul.

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. forrás: koponyeg.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Kedden is napsütéses, fülledt, nyári napra van kilátás, de egy hidegfront érkezése körvonalazódik, melynek hatására késő délutántól, nyugat felől egyre többfelé megélénkülhet, helyenként megerősödhet az ÉNY-i szél. Késő délután, este a Dunántúl térségében nagyobb eséllyel, de elvétve máshol is kialakulhat zápor, hevesebb zivatargóc.

- Szerdára nyugaton élénk, majd mérséklődő ÉNY-i légmozgás mellett változóan felhős-napos idő ígérkezik. Elsősorban a Tiszántúlon és a Duna-Tisza közén van esélye záporok, zivatargócok kialakulásának.

- Csütörtökre sem látszik még lényeges légköri változás. Változóan napos-felhős, nyárias jellegű, fülledt időjárás a legvalószínűbb, elszórtan záporokkal, zivatarokkal tarkítva.

- Péntekre egy ciklon érkezése körvonalazódik, mely tovább fokozza a csapadékhajlamot, de igen bizonytalanul előrejelezhető még a csapadék mennyisége és mozgása. Kiadósabb eső érkezése esetén a hőmérséklet is jelentősebben visszaeshet.

- Szombatra előreláthatólag már távozik a ciklon térségünkből. Napsütéses, melegedő idő ígérkezik, de elvétve, kis számban ezen a napon is kialakulhat záporeső, zivatargóc. forrás: eumet.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában