városi legenda

2017.10.27. 11:30

Elkábított áldozatok – szervkereskedők és a kaposvári szál

Sokan azt sejtették szervkereskedők állnak a háttérben, de kiderült, városi legenda az eltűnt emberekről szóló rémtörténet.

Molnár Gábor

Még a kettőezres évek elején röppent fel a hír, miszerint emberek tűntek el ruházati üzletekből. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, egyre többen jelezték, ők is hallottak egy-két esetről. Egymás után jelentek meg a hajmeresztő sztorik, melyek lázban tartották az internetezőket.

Valaki arról számolt be, egy eltűnés kapcsán kihívták az egyik üzlethez a rendőrséget is. Az egyenruhások lezárták az üzletet és annak környékét, s végül megtalálták a személyt, de valaki leborotválta a haját és elkábította. (Természetesen ennek nincs hivatalos nyoma – a szerk.) A világhálón elterjedt verzió szerint csapóajtót szereltek a próbafülkékbe, s így ejtették rabul az áldozatokat. Sokan arra gyanakodtak, szervkereskedők állnak a háttérben.

Időről, időre elcsitultak a híresztelések, majd újra szárnyra kaptak a rémtörténetek. Egy a városi legendákkal foglalkozó oldal térképre tette azokat a településeket, melyeket szóba hoztak az állítólagos szervkereskedőkkel, s ezek között Kaposvár is szerepelt.

A portál több levelet is közölt, melyben elkeseredett, aggódó emberek számolnak be az általuk hallott esetekről. Megszólalt a rendőrség is, így mi is megkerestük a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságot. Bakó Zsuzsanna sajtóreferenstől a következő rövid, ám annál lényegretörőbb választ kaptuk. „Ilyen esettel kapcsolatban hatóságunk felé bejelentés nem érkezett, eljárás nincs folyamatban.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában