vádemelés

2018.01.19. 08:21

Lopás, hamis feljelentés – más erdejét vágatta ki a vállalkozó

Lopás, hamis tanúzás – más erdejét vágatta ki a vállalkozó, a munkások, nem is sejtették, hogy átverik őket.

Sonline

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség nagyobb értékre – folytatólagosan és üzletszerűen – elkövetett lopás bűntette, hamis tanúzásra felhívás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy vállalkozó ellen, aki több mint 2 millió forint értékű tűzifát lopott el.

A vállalkozó 2016 végén a munkásaival két erdőterületről összesen 107 köbméter lábon álló, több mint kétmillió forint értékű vágásérett akácfát termeltetett ki, majd azokat telephelyére szállította és értékesítette. A munkások nem tudtak arról, hogy a kitermelt fa nem a vádlotté volt.

Miután a lopás miatt a rendőrség nyomozni kezdett és tanúként hallgatta ki a vádlott két alkalmazottját, a vádlott eredménytelenül kísérelte meg rábírni őket arra, hogy tegyenek őt mentő, míg egy másik munkására terhelő tanúvallomást.

A vádlott azért, hogy egy hatósági engedély nélkül végzett fakitermelését leplezze, valótlan feljelentést is tett a rendőrségen. Ekkor azt állította, hogy a tulajdonában lévő erdőből 300 ezer forint értékben loptak el tölgyfát, holott a fákat engedély nélkül ő vágatta ki.

Az ügyészség a vádlottal szemben börtön fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt, valamint a lopott fa elszállításához használt tehergépkocsi elkobzását, és a sértetteknek okozott kár megtérítését is indítványozta.

Fotónk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik