száguldás

2018.02.06. 17:30

Győzött az igazság, nem ment 167-tel a Skoda

– Győzött az igazság! – mondta Aranyás Krisztina, miután megkapták a rendőrségtől azt a határozatot, melyben megszüntetik a párja, Nagy Sándor elleni gyorshajtás miatt indított eljárást.

Molnár Gábor

 Megírtuk: 167-el mért be a Véda egy 12 éves, 75 lóerős Skoda Octáviát Balatonföldvár belterületén. Az autóban négy felnőtt és egy kisgyermek utazott. Háromszázezer forintról kaptak csekket, de a szóládi család nem hagyta annyiban az ügyet.

– Az első fellebbezésünk sikertelenül zárult, majd a második is, aztán jött a harmadik kör – mondta Aranyás Krisztina. –  A határidő lejárta előtt két héttel az ügyvédünk azt mondta, nem vállalja tovább az ügyünket, mert, ha csak ennyi bizonyítékunk van, akkor elbukjuk a pert és ezért nem akar több pénzt kérni tőlünk. – Elmentünk egy másik ügyvédhez, ahol ismét átnéztük a papírokat, itt jöttünk rá, hogy a bizonyítékként használt három képből csak kettőn van autó, a másikon csak egy útburkolati jel látható. Abban maradtunk, hogy megpróbál segíteni, de miután egy hétre rá felhívtuk, azt mondta, mindenhol falakba ütközik, így nem tud segíteni. Azt tanácsolta, menjünk vissza az ügyvédünkhöz és nyújtsunk be egy keresetet a Munkaügyi Bírósághoz.

A jogi képviselőjük felhívta azt a rendőrt, akitől megkapták azt a levelet, mely az ügy újravizsgálásáról szólt. Ekkor kiderült, megszületett a határozat, s január 29-én kiküldték. Aznap este az ügyvéd megkapta a határozatot, melyből kiderült, felmentették Nagy Sándort.

– Az egészben az volt a „poén” , hogy ugyanazon az indokokkal fogadták most el a fellebbezést, mint amilyenekkel a másodikat elutasították – hangsúlyozta Aranyás Krisztina.

Lóerő, gyorsulás és a kanyar

Eljuttatták szerkesztőségünkhöz az Országos Rendőr-főkapitányságtól kapott megszüntető határozatot, melyből az is kiderül, hogy a fellebbezésekért fizetett 12 ezer forintot is visszakapja Nagy Sándor.

Az indoklás szerint újra megvizsgálták az ügy iratait, illetve a helyszínt (455 méter egyenes, előtte egy kanyarral) és beszerezték az autó műszaki jellemzőit, így a legnagyobb motorteljesítményt (75 LE), a gyorsulási képességet (0-100 km/h-ra 15,3 másodperc), s a megengedett legnagyobb össztömeget (1750 kilogramm).

Ezekből az adatokból arra a megállapításra jutottak, hogy erősen kétséges, hogy 167-et haladt volna a Skoda. Ezért – a beszerzett adatok alapján –  nem bizonyított az első-, és a másodfokú határozatban megállapított sebességtúllépés, különösen annak mértéke.

Megállapították, hogy sem az első-, sem a másodfokon eljáró hatóság nem tett teljeskörűen eleget a tényállás tisztázásának érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában