előzetes

2018.04.13. 08:47

Újabb gyanúsított: sorra buknak le Kőrös Gusztáv Tibor társai

Újabb gyanúsított került előzetes letartóztatásba a Kőrös Gusztáv Tibor és társai ellen folyó bűnügyben, tájékoztatott a Somogy Megyei Főügyészség.

Sonline

A Somogy Megyei Főügyészség indítványa alapján újabb személy előzetes letartóztatását rendelte el a Kaposvári Járásbíróság a hivatalos személyi jelleg színlelésével elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt Kőrös Gusztáv Tibor és társai ellen folyó nyomozásban.

– Az ügynek jelenleg 12 gyanúsítottja van, akik közül most már 6 személlyel szemben rendelte el a bíróság a legsúlyosabb kényszerintézkedést – tájékoztatott a Somogy Megyei Főügyészség. – Kőrös Gusztáv Tibor magát hivatalos személynek kiadva több vállalkozótól kért jelentős összegeket azért, hogy az általuk benyújtott pályázatoknál kedvezőbb elbírálás érdekében hivatalos személynek pénzt fog juttatni. A nyomozás jelenlegi állása szerint 130 millió forintot szerzett meg ezzel a módszerrel.

Azért, hogy hivatalos minőségében senki ne kételkedjen, a vállalkozókkal való találkozásaihoz rendvédelmi szervek tagjainak ruházatát és felszerelését imitáló, azzal összetéveszthető ruházatot viselő személyek kísérték. Most egy újabb olyan személy letartóztatására került sor, aki a gyanú szerint rendvédelmi szerv tagjának beöltözve támogatta Kőrös Gusztáv Tibor gyanúsítottat több bűncselekmény elkövetésekor is.

Kőrös Gusztáv Tibor gyanúsított képviselő-jelöltként indult a 2018-as országgyűlési választáson Bács-Kiskun megye 3. számú egyéni választókörzetében. Mivel képviselő-jelöltként nyilvántartásba vették, és a jogszabályi rendelkezések alapján a képviselőkkel azonos mentelmi jog illette meg, ezért vele szemben a büntetőeljárás nem volt folytatható és a korábban elrendelt előzetes letartóztatását is meg kellett szüntetni.

A Legfőbb Ügyész kezdeményezésére a Nemzeti Választási Bizottság március 14-én jogerősen felfüggesztette Kőrös Gusztáv Tibor gyanúsított mentelmi jogát, így ismét őrizetbe vették és elrendelték az előzetes letartóztatását március 15-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában