bírság

2018.05.04. 10:13

Lecsapott a NAV – négy tonna fémet foglaltak le a pénzügyőrök

Több mint négy tonna fémhulladékot foglaltak le a NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatóságának pénzügyőrei egy somogyi településen.

Sonline

sdr

Fotó: Illusztráció

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatóságának pénzügyőrei fémkereskedelmi ellenőrzéskor súlyos szabálytalanságot tártak fel, és több mint 4,2 tonna fémhulladékot foglaltak le.

– A pénzügyőrök egy Somogy megyei településen tartottak ellenőrzést – tájékoztatott Poszovácz Gabriella sajtóreferens. – Egy családi ház udvarán több mint három köbméter engedélyköteles fémhulladékot találtak. A NAV munkatársai felszólították a ház tulajdonosait, hogy a hulladékot húsz napon belül szállítsák el, és fémkereskedőnek, vagy fémhulladék-gazdálkodó szervezetnek adják át.

– A tulajdonosok a megadott határidőig – a felszólítás ellenére – nem szállították el a fémhulladékot, ezért a pénzügyőrök a kormányhivatal munkatársaival, rendőrökkel és polgárőrökkel tértek vissza a helyszínre – közölte Poszovácz Gabriella. – A NAV munkatársai az udvaron tárolt 4,2 tonna fémet lefoglalták és elszállíttatták. A lefoglalt készletben volt háztartási fémhulladék, hűtőgép, mosógép, centrifuga, mosogatógép és lemezhulladék is.

Az illegálisan tárolt fém lefoglalása mellett az adózók akár 500 ezer forint bírságra is számíthatnak.

Fotó: NAV

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában