bal-szerencse

2018.12.17. 17:26

A vadászok orra elől lopták el a szarvasokat

Gyorsított eljárásban állítottak bíróság elé négy férfit, akik kissé szemtelen tolvajként kapva az alkalmon, a vadászterületről lopták el a frissen elejtett szarvasokat, alaposan meglepve ezzel a vadászokat.

K.G.

2018 októberében egy vendégvadász a kísérőjével Csokonyavisonta külterületén kilőtt két szarvastehenet. Mivel a gépkocsijukat az erdő szélén, az elejtés helyétől meglehetősen messze állították le, ezért a tetemeket fél órára kénytelenek voltak őrizetlenül hagyni, míg az állatok elszállítására alkalmas járművel visszatértek. Ekkor azonban meglepődve tapasztalták, hogy az elejtett állatok eltűntek.

Azt történt ugyanis, hogy a négy vádlott éppen akkor járt arra, amikor a tetemek őrizetlenül maradtak. A terepjárójukkal kettőt fordulva a vadakat az egyik vádlott szüleinek házához vitték, majd rögtön elkezdték a több mint 200 ezer forintot érő vadhúst feldolgozni. Az időközben értesített barcsi rendőrök azonban még időben érkeztek, és a vadhúst lefoglalták, a tetteseket pedig elfogták.

A Barcsi Járásbíróság osztva a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség barcsi kirendeltségének álláspontját három vádlottal szemben fogházbüntetést szabott ki, melynek végrehajtását két vádlott esetében próbaidőre felfüggesztette. A harmadik társuknak le kell ülnie egy korábban kiszabott börtönbüntetést. A negyedik tolvajt a bíróság a közérdekű munkára ítélte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában