Rendőri ellenőrzés

2019.01.07. 18:10

Finnesen fújatták az alkoholszondát

Január első hetében közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak a rendőrök Siófokon, hogy a Balaton-parton kiszűrjék a forgalomból azokat a sofőröket, akik átmentették a szilveszteri alkoholmámort a volán mellé az ünnepek elmúltával is.

K.G.

Finn módszerrel állították meg az autósokat, vagyis minden egymás után érkező kocsi sofőrjével megfújatták a szondát. A kontroll célja a közlekedésbiztonság javítása, az ittas vagy bódult állapotban lévő járművezetők kiszűrése, valamint az elsőbbségi, kanyarodási szabályok betartatása és a passzív biztonsági eszközök, a biztonsági övek használatának ellenőrzése volt. Az egyenruhások felhívták a járművezetők figyelmét a téli időjárás miatt a megváltozott közlekedési viszonyokra is.

A kétszáz ellenőrzött gépkocsivezetőből egyetlen sem bizonyult ittasnak, azonban közülük egyéb szabályszegés miatt öt sofőrt szankcionáltak a közlekedési rendőrök. A hasonló finn módszerű ellenőrzések gyakoriak voltak tavaly a megyében, s az idén is folytatódnak a rendőrség szándéka szerint.K.G.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában