viteldíj

2019.04.17. 08:54

Ellopta a taxis az utas telefonját

Sikkasztás miatt ítélt el a bíróság egy 28 éves budapesti taxist, aki a Balatonon dolgozott a nyári szezonban. Nem várta meg, hogy az utasa rendezze a viteldíjtartozását, helyette inkább értékesítette a biztosítékként átadott mobiltelefonját.

K. G.

A büntetett előéletű vádlott 2018 júliusában taxisként dolgozott Siófokon és környékén, amikor Balaton Sound fesztiválról egy brazil férfit kellett Balatonföldvárra fuvaroznia. Miután a szállodához érték, kiderült, hogy az utasnál nincs elegendő készpénz, ezért a taxisofőrnek biztosítékként átadta az alig két hónapja vásárolt, több mint 150 ezer forintot érő mobiltelefonját addig, amíg a szállodai szobájából lehozza a hiányzó összeget.

A taxis azonban ezt nem várta meg, elhajtott a helyszínről, és elvitte a viteldíj tartozás összegénél jóval többet érő mobiltelefont, majd eladta a készüléket.

A Siófoki Járásbíróság az ügyben 2019 áprilisában hirdetett ítéletet. A jelenleg más ügyben kiszabott büntetését töltő vádlott hiába tagadott, ennek ellenére a bíróság a Siófoki Járási Ügyészség vádjával egyezően állapította meg a bűnösségét. Ezért 10 hónap fogházbüntetésre ítélte, két év próbaidőre felfüggesztve. Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában