radioaktív

2019.05.28. 16:24

Elítélték a robbantgató kaposvári vegyészt

Előkészítő ülésen hozott ítéletet a Kaposvári Járásbíróság egy 30 éves férfi ügyében, akit az ügyészség robbanóanyaggal, valamint radioaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolt.

K.G.

A vegyész végzettségű vádlott kedvtelésből az otthonában néhány grammnyi robbanóanyagot készített, kereskedelmi forgalomban legálisan megvásárolható alapanyagokból. Később szórakozásból egy Kaposvárhoz közeli szántóföldön robbantgatott. Ugyancsak engedély nélkül tárolt a férfi a házában sugárzóképes radioaktív anyagot, amelyet egy laboratórium leselejtezése után szerzett be. Ezeket az anyagokat a hűtőszekrényében, az élelmiszerek között tartotta a lakásában. A férfit a TEK kommandósainak segítségével fogták el a rendőrök tavaly.

A bíróság a vádlottat két év, végrehajtásában négy évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. A kihirdetett ítéletet a vádlott és védője tudomásul vette, míg az ügyészség súlyosításért jelentett be fellebbezést, így az ügyben a végső döntést a Kaposvári Törvényszék hozza meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában