testi sértés kísérlete

2020.04.23. 10:44

Fejbe dobta a biztonsági őrt, mert rendőrt akart hívni

Aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés kísérlete miatt emelt vádat egy 33 éves férfi ellen a Kaposvári Járási Ügyészség, mert bosszúból bántalmazott egy biztonsági őrt az egyik kaposvári nagyáruházban.

K.G.

Forrás: illusztráció

A vádlott januárban elhatározta, hogy az egyik termékkel fizetés nélkül fog távozni, azonban az áruház biztonsági őre tetten érte. A férfi előbb erősködött, hogy a lopott árut kifizeti, de amikor a biztonsági őr közölte, hogy arra már nincs lehetősége, a sértett felé ütött, de nem találta el.

Ekkor a vádlott látszólag együttműködővé vált, azonban amikor a biztonsági helyiségben a vagyonőr telefonon felhívta a rendőrséget, a férfi újra indulatba jött és egy fél kilós műanyag palackkal fejbe dobta. A sértettnek könnyű sérülése keletkezett, azonban az ügyészség szerint fennállt a súlyosabb sérülés esélye. Ezért különös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben, aki 2017 augusztusában szabadult szintén erőszakos bűncselekmények miatt, ismét börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a bíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában