veszélyes vizeken

2020.06.27. 15:24

Bíróság elé kerülhet a haltolvaj

Egy férfi 2020. június 19-én napközben a Balatonfenyves előtti vízterületen egy vitorlás kishajóról horgászott, azonban a kifogott halakat a fogási naplóba nem jegyezte be, valamint a napi megengedett mennyiséget is túllépte. 

Sonline

A halászati őrök tetten érték, majd értesítették a rendőrséget. Az egyenruhások a feltételezett elkövetőt elfogták és előállították a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók az 50 éves balatonlellei horgászt lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozó hatóság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és a keletkezett iratokat 2020. június 26-án bíróság elé állítási javaslattal küldte meg az illetékes ügyészségnek.

Természetes vízi halállományunk nemzeti kincs, így annak védelme mindannyiunk kötelessége. Ha halászattal, horgászattal kapcsolatos jogsértést tapasztalnak, minden esetben jelezzék a hatóság felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában