nem túl idilli családi állapot

2020.06.18. 17:00

Édesanyját terrorizálta egy éven keresztül a fiatal férfi

A Siófoki Járási Ügyészség kapcsolati erőszak miatt emelt vádat egy 19 éves férfi ellen, aki egy éven keresztül terrorizálta édesanyját.

K. G.

Forrás: shutterstock

A vádlott a szülei válása után az édesanyjával élt egy tabi lakásban, és gyakran keveredtek vitába, melyek egyre inkább eldurvultak. 2019 májusától az elsősorban a vádlott életvitele miatt kialakult vitákban a fiú rendszeresen tettlegesen lépett fel. Volt, hogy édesanyját egy szekrénynek, az ágyra, vagy a padlóra lökte, de az is előfordult, hogy a hajába markolt és meghúzta, illetve a karját is megszorította.

A nő 2020 februárjában elégelte meg a fia erőszakos magatartását és a rendőrséghez fordult, illetve a lakás zárját is lecseréltette. Erre válaszul a vádlott elment a munkahelyére, és életveszélyesen megfenyegette. A fiú ellen végül a bíróság távoltartást rendelt el. Egy másik eljárást is folytatnak ellene csekély mennyiségű kábítószer birtoklása miatt, de ezt a Siófoki Járási Ügyészség egy évre feltételesen felfüggesztette. Az ügyészség az édesanyja bántalmazása miatt próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélné a vádlottat.

Képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában