Minden napra Balaton

2020.07.16. 18:50

Civil kenus segített a pánikoló, ittas fürdőzőnek a Balatonon

Pánikoló, ittas úszón segített egy kenus a Balatonon szerdán, aki másfél kilométerre úszott be éjjel, ittasan a Balatonba.

Sonline

Fotó: Illusztráció!

A fonyódi vízirendőröket szerdán, 22 óra után értesítette egy Balaton-parton tartózkodó 57 éves budapesti férfi, majd rögtön utána kenujával elindult, hogy segítsen a kiáltozó, bajba jutott fürdőzőn. Az éjszakai sötétben, ittas állapotban, a parttól már másfél kilométerre eltávolodva észlelte a 43 éves monorierdői lakos, hogy nem tudja merről indult. Kifáradva pánikba esett és segítségért kiáltott.

Szerencséjére a partról meghallotta őt a kenus, aki példaértékűen járt el a helyzetben. Habozás nélkül bejelentést tett, majd saját maga indult az úszó megsegítésére. A vízieszközzel kapaszkodót nyújtott a rendőrök kiérkezéséig, akiknek a sötét vízfelszínen egy elemlápával jelezte pozíciójukat.

Az egyenruhások a bajbajutottat a szolgálati hajóba emelték, majd a partra vitték, ahol a mentőszolgálat munkatársai megvizsgálták.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajbajutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon!”

Fotónk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában