bolti szarkák

2021.02.17. 08:02

Alufóliával bélelt szatyorral játszották ki az lopásgátló rendszert

Alufóliával többszörösen bélelt speciális szatyrokat készítettek maguknak a bolti szarkák, hogy kicsempészhessék az áruvédelmi eszközökkel ellátott termékeket a nagyáruházakból.

K.G.

Elsősorban barkácsgépekre utaztak. A két büntetett előéletű kaposvári férfi közül a fiatalabb vádlott éppen felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt állt. Tavaly novemberben fogtak bele a nagyüzemi bolti lopásba a megyeszékhelyen. Először értékesebb fúró-csavarbehajtó gépeket emeltek el ezzel a módszerrel, majd vérszemet kapva a karácsonyi dekorációktól kezdve, festéshez használt anyagokig 30 tétel kisebb értékű árut gyűjtöttek a kosarukba, majd azokat a lopásokhoz használt szatyrukba rejtették.

Az áruház biztonsági szolgálata azonban ekkorra már felfigyelt a két férfira, ezért amikor fizetés nélkül távozni akartak az üzletből, visszatartották őket, és kihívták a kaposvári rendőröket. A vádlottak összesen 140 ezer forint értékű árut loptak, de ebből a biztonsági őrök éberségének köszönhetően 52 ezer forint megtérült. A Kaposvári Járási Ügyészség vádat emelt ellenük, majd bíróság a 2020 februárjában a váddal egyezően mondta ki bűnösnek, és az idősebb férfit 1 év 4 hónap, míg fiatalabb társát 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, valamint elrendelték a korábbi felfüggesztett büntetés végrehajtását is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában