állatkínzó

2021.03.18. 08:14

Sorsára hagyta és fához kötözte saját kutyáját a barcsi férfi

Állatkínzás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Kaposvári Járási Ügyészség egy bűntetett előéletű 45 éves férfival szemben. Az ebben foglaltak szerint kegyetlenül bánt a férfi kutyájával, amely következtében az állat el is pusztult.

Sonline

A vádlott egy Barcs közeli faluban élt, ahol még tavaly szeptemberben vette észre, hogy 6 év körüli keverék kutyájának egy vágott sérülése keletkezett bal fülénél. A férfi a sebet nem kezelte, az ebet állatorvoshoz sem vitte, ezért az elfertőződött. Így a kevésbé sem felelősségteljes gazda úgy döntött, kiviszi a közeli erdőbe és megkéri vadász ismerősét egy golyóval segítsen azállat szenvedésein.

A vadász ezt megtagadta, a fához kötözött és nyüszítő kutyát másnap egy falubéli vitte be az erdőből. Visszakerült gazdájához, aki még ekkor sem hívta az állatorvost és még csak élelmet, vizet sem adott a kutyának. Láncra verve hagyta a szenvedő állatot, akin a bejelentés alapján helyszínre érkező barcsi rendőrök már nem tudtak segíteni. A kutya elpusztult.

Az ügyészség a Barcsi Járásbíróságra benyújtott vádiratában az előkészítő ülésen történő vádlotti beismerés esetére 1 év 7 hónap börtönbüntetés és 2 év közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a férfival szemben.

Borítókép: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik