személyiségcsere

2021.06.07. 08:05

Ikertestvérének kiadva próbálta meg elkerülni a lebukást

Egy liter bor és némi vodka adta az ötletet, hogy volán mögé üljön, holott már elvették a jogosítványát egy korábbi ittas vezetésért. A rendőröket simán meg tudta téveszteni, miután egypetéjű ikertestvére adtait adta meg az igazoltatás során.

Sonline

Forrás: Shutterstock

Márciusban történt az eset, hogy a 35 éves siófoki férfi megivott egy liter bort és egy kis vodkát, majd kocsiba ült. Élettársa autóját vezette, amikor a siófoki rendőrök a város belterületén megállították és igazoltatták.

A vádlottnál nem voltak iratok – jogosítványát pedig korábban már bevonták – így ikertestvére adatait adta meg, amelyre nem jöhettek rá a rendőrök. Hiszen az adatok lekérdezése után egy ránézésre ugyanolyan férfi arcképe jelent meg az egyenruhásoknál lévő mobileszközön.

A vádlottat a helyszíni intézkedést követően hiteles légalkohol vizsgálatra előállították a Siófoki Rendőrkapitányságra, ahol a férfi magát továbbra is a testvérének kiadva, több okiratot aláírt, és az ittas vezetés tényét is elismerte testvére nevében. A gyanúsítotti kihallgatás előtt azonban a rendőrök gyanút fogtak, majd a valós kilétét firtató kérdésekre a vádlott is elismerte, hogy visszaélt testvére adataival.

Az ügyészség a Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a férfival szemben börtön fokozatú szabadságvesztés és járművezetéstől eltiltás kiszabására, illetőleg pártfogó felügyelet alkalmazására tett indítványt azzal, hogy a szabadságvesztés végrehajtását a bíróság próbaidőre függessze fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában