a sors fintora

2021.10.19. 09:37

Elítélték a gyermeket halálra gázoló postást

Ítélet született a kisberényi halálos gázolás ügyében.

K.G.

Fotó: Shutterstock

Gondatlanságból elkövetett emberölés és gondatlanságból elkövetett halálos közúti baleset okozása címén nyújtott be vádiratot az ügyészség a kisberényi kisgyermek halála miatt, akit 2018-ban halálra gázolt a postásautó.

A kisfiú édesapja 2018 októberében akkor ért haza a kisberényi otthonába, amikor az udvarán éppen felügyelet nélkül játszott gyermeke, aki még nem töltötte be második életévét. Az apa érkezésével egy időben hajtott a ház elé postás, mert küldeményt hozott a férfinek. Az apa ekkor kinyitotta a kiskaput, majd a gépkocsi vezetőülés felőli ajtajához ment. A férfi átvette küldeményét, a postásautó vezetője pedig anélkül, hogy indulás előtt előre nézett volna, elindult a személygépkocsival, így nem vette észre az időközben a jármű elé került sértettet. Mintegy 4-5 km/óra sebességgel elütötte a gyermeket. A kocsi alá került kisfiú olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Az ügyészség mindkét vádlottal szemben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt.

A Kaposvári Törvényszék ítéletében a sofőrt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélték, három évre felfüggesztve. Az apát azonban felmentették, amit a bíró azzal indolt, hogy az apa azt hitte, hogy a gyerek bent alszik a szobában a feleségével, nem tudta, hogy a kisfiú kijött az udvarra. Az ítélet nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában