baleset

2021.11.26. 09:53

Árokba borult autót mentettek a tűzoltók a 66-oson

Közlekedési baleset történt csütörtök este Szentbalázs és Gödre között, a 66-os számú főúton.

Sonline

Árokba hajtott és az oldalára borult egy személyautó csütörtök este a 66-os főúton, Szentbalázs és Gödre között.

A kaposvári hivatásos és a szentbalázsi önkéntes tűzoltók ékekkel stabilizálták, majd áramtalanították a járművet. A kocsi négy utasa közül hárman könnyű sérüléseket szenvedtek.

A megváltozott időjárási viszonyokhoz az autósoknak alkalmazkodni ezekben a hónapokban. A hőmérséklet csökkenésével már sokan téli gumira váltottak, így megelőzve a nagyobb bajt a közlekedés során.

Ősszel a látási viszonyok általában rosszabbak a tavasszal és nyáron megszokottnál, mivel korábban sötétedik – hívta fel a figyelmet a Rendőrség az őszi közlekedés kihívásaira. Így hosszabb ideig kell használni a gépjármű világítóberendezéseit, emiatt lényeges, hogy azok megfelelően működjenek, valamint a járművezetők gondoskodjanak tisztán tartásukról, az izzók cseréjéről és tartalékizzó beszerzéséről. Az őszi közlekedés fontos kelléke a megfelelő ablakmosó folyadék, valamint a páramentesítő is.

Az ősz egyik alattomos sajátossága a köd, ilyen időben a baleseteket leginkább a világítóberendezések használatával tudjuk megelőzni. Előfordulhat az is, hogy ilyenkor csak lépésben tudunk haladni. Ebben az esetben nehéz megőrizni türelmünket, azonban mérlegelni kell, mi okoz nagyobb bosszúságot: a néhány perc késés, vagy egy esetleges személyi sérüléssel járó baleset.

Fotók: SMKI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában