Határozott fellépés

2021.12.06. 08:01

A talpraesett asszony elkergette a betörőt a házából

A Fonyódi Járási Ügyészség nagyobb értékre elkövetett lopás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal az ötvenes éveiben járó pécsi férfival szemben, akinek a tettenérés után ugyan sikerült elmenekülnie a helyszínről, de a rendőrök néhány napon belül elfogták.

A büntetett előéletű vádlott játékszenvedélye miatt nehéz anyagi helyzetbe került. A férfi 2020 nyarán egy Fonyódhoz közeli falun utazott át autóval, amikor felfigyelt a sértett családi házára, melynek nyitva volt a nagykapuja.

A sértett családtagjai hétvége lévén éppen ebéd utáni sziesztát tartottak, amikor a vádlott besurrant a hálószobába, ahol felkutatta a sértett több százezer forint értékű ékszereit, és már éppen távozni készült, amikor a szomszédos helyiségben alvó sértett felébredt a gyanús neszekre. Az asszony nem ijedt meg a vádlottól, és a határozott fellépése miatt a férfi az értékeket hátrahagyva inkább a menekülés mellett döntött.

 

A fonyódi rendőrök a bejelentés után azonosították a férfit, akit néhány nappal később pécsi lakásában fogtak el.

Az ügyészség a Fonyódi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a bűncselekmény elkövetését beismerő és megbánó vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

Borítókép: illusztráció

Címkék#rendőrség

Ezek is érdekelhetik