Illegális migránsok

2022.04.06. 08:14

Fegyházba küldené és kiutasítaná az ügyészség az embercsempészeket

Két szerb állampolgár ellen indult eljárás a Szekszárdi Járásbíróságon embercsempészés miatt.

Fotó: Karnok Csaba

A Kaposvári Járási Ügyészség emelt vádat ellenük vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva, a csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt. 

A vádirat szerint két külföldi állampolgár egy kisteherautót bérelt tavaly októberben, miután egy ismeretlen megbízóval megállapodtak abban, hogy illegális bevándorlókat fuvaroznak Magyarországon keresztül Ausztriába. 

A furgont Svájcban bérelték, s GPS koordináták alapján mentek vele a szerb-magyar határon lévő erdős területre, ahol 32 szír állampolgárt vettek fel. A járműbe zsúfolódott migránsokkal megindultak Ausztria irányába, csakhogy arra nem számítottak, hogy a Szekszárdon lévő ellenőrzőpontnál feltartóztatják őket a rendőrök.  

 

Ide zsúfoltak be az embercsempészek 32 migránst. Fotó: Ügyészség

Az ügyészség a Szekszárdi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben fegyházbüntetést és Magyarország területéről történő kiutasítást indítványozott.

 

A felhasznált kép a nyomozó hatóság szemléje során készült a furgon rakteréről.

 Borítókép: illusztráció 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában