Felkészülés

2022.08.29. 12:00

Vége a nyári szünetnek, tanévkezdésre készülnek a rendőrök is

Ezen a héten véget ér a nyári szünet. A rendőrök és a polgárőrök is készülnek a közelgő tanévkezdésre.

H. M.

Orbán Zoltán, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: a helyi rend­őri szervek, az iskolarend­őr közreműködésével még a tanév megkezdése előtt valamennyi frekventált helyen lévő oktatási intézmény közvetlen környezetének köz- és közlekedés-biztonsági, valamint bűnügyi helyzetét ismét áttekintik. 
– A helyi önkormányzatokkal, illetve a területileg illetékes közútkezelővel közösen, az érintett tanintézmények képviselőit is bevonva, az iskola közelében forgalomszervezési és forgalomtechnikai bejárásokat tartanak – tájékoztatott Orbán Zoltán. – A tanévkezdéshez kapcsolódóan szeptemberben, a napi oktatás kezdetekor és befejezés időszakában fokozott rendőri jelenlétet biztosítunk azoknak az általános iskoláknak a környékén, ahol ez közlekedésbiztonsági szempontból indokolt. 
Biztonsággal az iskolába címmel az idén is megszervezi közlekedésbiztonsági akcióját a megyei polgárőrszövetség. Poór Gyula elnök azt mondta: legalább nyolc településen – többek közt Kaposvár, Siófok, Iharosberény – tizenhat iskola közelében látják el a szolgálatot. Megyénkben hosszú évek óta hagyomány, hogy tanévkezdéskor bekapcsolódnak a programba, s szeptemberben naponta csaknem húsz társuk vesz részt a munkában. 
Az elnök arra hívta fel a járművezetők figyelmét, hogy a tanév elején valamennyi iskola közelében indokolt a fokozott óvatosság. Lényegesnek nevezte, hogy a kerékpárral érkező diákok a gyalogátkelőhely előtt szálljanak le és tolják át a bringájukat. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában