Csendes járat

2023.04.06. 08:26

Srí Lanka-i migránsokat szállított a Zalában feltartóztatott kocsi

Rendszámtáblája és az utasok szótlansága tette gyanússá azt a román személyautót, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az M70-es autópályán már nem engedtek tovább.

Sonline

Lesötétített ablakokkal és Fekete-tenger partvidéki rendszámmal tartott Szlovéniába egy személyautó, amelynek utasait a pénzügyőrök a muraszemenyei felhajtónál igazoltatták. Az öt férfi közül csak a román sofőr adta át a papírjait, aki azt állította, hogy a számára is ismeretlen Srí Lanka-i útitársait egy benzinkúton vette fel. 

Az utasok némasággal próbáltak kibújni az igazoltatás alól, de végül átadták útleveleiket, amelyekhez vízum nem tartozott.  A pénzügyőrök a sofőrt és utasait átadták a Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak.

Az utasok a rendőri intézkedéskor magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért velük szemben idegenrendészeti eljárás vezettek be. A sofőrrel szemben embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában