Seftes

2023.06.19. 07:46

Rásózta a vevőre 700-ért a kamu Rolexet

Hamis luxusórák eladásával gyanúsítanak egy keszthelyi férfit, aki 700 ezer forintért adta el a gagyit férfinek.

K.R.

Az érzés, mikor rájössz, hogy átvertek.... (Fotóillusztráció)

Fotó: Krakenimages.com

A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége nagyobb kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat a keszthelyi férfival szemben, aki hamisított luxusórákkal csalt ki több százezer forintot a sértettől.

A vád lényege szerint a férfi korábban hozzájutott két hamisított luxusórához, majd amikor pénzügyileg megszorult, igyekezett azokat eredetiként értékesíteni. A vádlott egy közös ismerős révén ismerkedett meg a sértettel, aki azt a mesét adta elő a gyanútlan áldozatnak, hogy az órákat egy tehetős belga üzletember felesége árulja, mivel férje börtönbe került és zárolta a hatóság vagyonukat. Azt is állította, hogy rendelkezik a valódiságot igazoló dokumentumokkal, amiket utólag küld meg a vevőnek. 

A sértett végül megvette a bóvli órákat 700 ezer forintért, de amint rájött a turpisságra felkereste a vádlottat. A látszat fenntartása érdekében a vádlott még ekkor is győzködte, hogy az órák igaziak. De, hogy még hihetőbb legyen a sértettnek megmutatta az eladó, belga asszony keszthelyi házát is. Csakhogy, a sértett gyanakvása nagyobb volt, így a hatósághoz fordult. 

Az ügyészség a Barcsi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, és a sértettnek okozott kár megtérítésére tett indítványt.

A fényképet a Barcsi Rendőrkapitányság készítette a hamisítvány karórákról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában