Sonline.hu videó

2023.07.03. 18:20

Bálázás közben lángra kapott egy három hektáros terület Mernyénél

Összesen 34 alkalommal riasztották hétvégén a tűzoltókat.

Harsányi Miklós

Fotó: Kaposvár HTP

Két személyautó ütközött még péntek este a kaposvári Deseda tónál. A járművekből mint a hat utas ki tudott szállni, a gépkocsik áramtalanítását a kaposvári hivatásos tűzoltók végezték. 

Fotó: Kaposvár HTP

Kigyulladt egy PB gázpalackokat szállító kisteherautó motortere Igalban, a sofőr a füst észlelésekor leállította a járművet és porral oltóval elfojtotta a lángokat. Az igali és a kaposvári tűzoltók visszahűtötték a felforrósodott alkatrészeket, a gázpalackokat nem érte hőhatás.

Mernye külterületén bálázás közben lángra kapott egy három hektáros terület, a lángok egy több hektáros repcetáblát is veszélyeztettek. A kaposvári egység rövid idő alatt körülhatárolta a tüzet és az igaliakkal kéziszerszámokkal elfojtották a lángokat.

Fotó: Kaposvár HTP

 A somogyi katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy gépkocsi átszakította a szalagkorlátot, kidöntött egy telefonfülkét és a fák között felborult az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Balatonszárszó térségében. A siófoki és a balatonboglári tűzoltók áramtalanították a járművet. Árokba csúszott egy gépkocsi a 67-es főúton, Kaposvár határában. A sofőr kitudott szállni, utasát a tűzoltók szabadították ki a járműből, s a mentők mindkét sérültet kórházba szállították.

Baleset a 67-esen
Fotó: Kaposvár HTP

  

Meghibásodott gázkazán miatt jelzett a szén-monoxid-érzékelő az egyik kaposvári lakásban. A lakók azonnal elhagyták a Zárda utcai otthonukat, így nem esett bajuk. A tűzoltók rekonstruálták az esetet, s kiderült: a kazán nem működik megfelelően. Ezért annak használatát a hiba kijavításáig megtiltották a gázszolgáltató szakemberei. 

– Tűz  keletkezett egy étterem tetőterében hétfőre virradó éjjel Siófokon, a Petőfi sétányon – közölték. – A dolgozók áramtalanították az épületet, majd porral oltóval megkezdték az oltást.

A siófoki tűzoltók a még izzó, füstölő vezetékeket egy vízsugárral eloltották, majd átszellőztették a padlásteret. A tűz a gyors beavatkozásnak köszönhetően nem terjedt tovább. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában