Tour

2023.08.30. 09:44

Gyöngyösről indult a Balatonra, lopott kerékpárokkal járta körbe a tavat

Egy harminc év körüli férfi országjáró körútra indult 2023 augusztusában, a baj csak az volt hogy lopott kerékpárokkal tette mindezt.

Kovács Gábor László

A Heves vármegyei Gyöngyösről gyalog vágott neki az útnak Zalába, útközben azonban talált egy elhagyott, rossz állapotú női biciklit, és ezzel ment tovább. Zalából Veszprém felé vette az irányt, majd a rozoga kerékpárját a balatonfenyvesi vasútállomáson egy másikra cserélte, amelynek vázára felállva nem sokkal később bemászott egy fonyódi büfé ablakán, és onnan 30 ezer forintot vett magához. Az útját tovább folytatva Balatonbogláron már egy értékes kerékpárt kötött el, azonban a rendőrök másnap elfogták és őrizetbe vették. 

A biciklitolvaj ellen a Fonyódi Járási Ügyészség még az őrizetbe vétel 72 órás időtartama alatt vádat emelt, gyorsított eljárásban az elfogásától számított második napon állították bíróság elé a férfit, mert a váltópénzt, majd egy őrizetlenül hagyott kerékpárt is meglovasított a Balaton déli partján. A Fonyódi Járásbíróság a férfit a váddal egyezően mondta ki bűnösnek, és 1 év 2 hónap fogházbüntetést szabott ki rá 2 évre felfüggesztve. 

Borítóképünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában