Lopta a szerencsét

2023.08.16. 07:31

Nem nyert az ellopott szelvényeken a Fortunát kergető nő

Közel 1,5 millió értékben lopott el kaparós sorsjegyeket egy fonyódi nő. A Fonyódi Járási Ügyészség azzal vádolja, hogy nagyobb értékre, üzletszerűen és folytatólagosan sikkasztott.

Sonline.hu

Fotó: alisafarov

A vádirat lényege szerint a negyvenes éveiben járó nő egy lottózóban dolgozott, de anyagi nehézségei támadtak. A vádlott ezen úgy próbált meg segíteni, hogy 2021 decembere és 2022 májusa között 573, összesen mintegy 1,2 millió forint értékű sorsjegyet kapart le anélkül, hogy a szelvényekért fizetett volna. Persze csak azért nem tette a kasszába az ellenértéket, mert végig abban bízott, hogy nyerni fog a kaparósokkal és abból majd rendezi a hiányt.

A vádlott – azért, hogy a cselekményét a munkáltatója előtt leplezze - az általa lekapart, nyeretlen sorsjegyeket megtartotta, és azokat a leltárjelentésekben meglévőként tüntette fel.

Mivel a terve nem vált be és nem kapart magának plusz jövedelmet, a lottózó tavaly májusi forgalmából több mint 300 ezer forintot jogtalanul eltulajdonított. A lottózósból lett rabló, így összesen közel 1,5 millió forintos kárt okozott.

A vádlott végül a bűncselekmény felderítését követően együttműködött a nyomozó hatósággal, és az okozott kárt közvetítői eljárás keretében teljes egészében megtérítette.
A vádlott által elkövetett bűncselekmény miatt akár 5 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, de az eredményes közvetítői eljárás alapján sem volt törvényi lehetőség az eljárás megszüntetésér. Így az ügyészségnek vádat kellett emelnie a Fonyódi Járásbíróságon, melyben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt az asszonnyal szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában