Kutyasétáltatás

2023.09.14. 08:46

Dühbe jött az egyik husky, még a gazdája sem tudta visszafogni

Gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértéssel vádol az ügyészség egy idős nőt, aki Kaposváron úgy sétáltatta unokájával a husky kutyáját, hogy nem tudták féken tartani, amikor az egy ölebre támadt.

Kovács Gábor László

Az idős hölgy 2022 októberében a töröcskei városrész egyik túraútvonalán sétált két husky kutyájával. Az egyik ebet a nagymama, míg a másikat az unokája vezette hosszított pórázon. A séta közben összetalálkoztak egy gyerekkel és az édesanyjával, akik szintén pórázon tartották a havanese fajtájú kutyájukat. Az egyik husky agresszív lett, és az ölebre támadt, bár a nagymama és a gyerek is igyekezett visszafogni a saját kutyájukat. Végül a husky ráharapott a havanese farkára, miközben a kiskutyát védő gazdát fellökte. A gyermekkorú sértett az eséstől nyolc napon túl gyógyuló töréses sérüléseket szenvedett. Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű vádlott ellen próbára bocsátást indítványozott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában