Közlekedési baleset

2023.11.14. 08:38

Elütött a járdán egy gyalogost, ezért eltiltanák a vezetéstől

A Kaposvári Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásával vádol egy fiatal nőt, aki autójával úgy ütött el egy gyalogost, hogy egyáltalán nem vette észre, hogy a járdán közlekedik.

Kovács Gábor László

A vádlott 2022 decemberében, a délelőtti órákban Böhönye központjában egy olyan üzlet udvaráról állt ki a gépkocsijával, ahol a bejáratot mindkét oldalról épületek határolják, így a bejárat előtti járda rendkívül korlátozottan látható be. A bottal, nehezen és lassan közlekedő idős gyalogos ugyanekkor érkezett az udvar bejáratához, azonban még az egyik épület takarásában volt, amikor a nő folyamatosan tolatott az utca felé úgy, a gyalogosforgalomról egyáltalán nem tudott meggyőződni és hangjelzést sem használt. A hátramenetbe kapcsolt gépkocsival ekkor neki ment a bejárat elé lépő sértettnek, aki az ütközéstől a járdára zuhant és nyolc napon túl, ténylegesen 8-10 hét alatt gyógyuló töréses sérülést szenvedett. Az ügyészség azt indítványozta, hogy a Kaposvári Járásbíróság ítélje pénzbüntetésre és tiltsa el a közúti járművezetéstől a vádlottat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában