Nem meglepő fordulat...

2023.11.28. 12:51

Megbukott a hazugságvizsgálaton a német férfi, aki anyját magára hagyta az erdőben

Kihűlés okozta egy idős német nő halálát, derült ki a kedden folytatódó tárgyaláson a Kaposvári Törvényszéken. Egy 57 éves német férfit azzal vádolnak, hogy 2022 október végén kitette az autóból és sorsára hagyta mozgássérült édesanyját egy pusztakovácsi erdőben. A járókeretét el is eldobta, a 83 éves nő holtteste napokon át feküdt az erdőben.

Kovács Gábor László

A szakértőket hallgatták ki a keddi tárgyalási napon, így fény derült arra, hogy mi okozta az idős nő halálát. A vádlott azzal védekezett, hogy miután az erdőben aludtak, az édesanyja nem ébredt fel reggel, és ezután hagyta magára az erdőben a holttestét. Az orvosszakértő azt állította, hogy a halál oka nagy valószínűséggel kihűlés volt. A tetem bomlása miatt erre a gyomor nyálkahártyáján talált fagyási elváltozások alapján következtettek. 

A halál szívmegállás miatt következett be, de ezt a kihűlés idézhette elő, mert friss infarktus nyomát nem találták az idős nőnél, és a szíve nem volt legyengült állapotban. Semmilyen csonttörést nem találtak. Az ügyész azt tudakolta, hogy vajon meg tud-e fagyni két ember közül az egyik egy autóban, ahol egy nagy testű kutya is van, és időnként járatják a motort. A szakértő válasza az volt, hogy egyéni sajátosságoktól, a külső hőmérséklettől és a ruházattól függ, hogy ki mennyi idő alatt hűl ki. Ismertette szakvéleményét a pszichológus szakértő is, aki egocentrikus és nárcisztikus vonásokat fedezett fel a vádlottnál, aki ellenségesnek éli meg a külvilágot.       

Megpróbálta megtéveszteni a gépet 

A pszichológus szakértő kiemelte, hogy számára megállapítható volt, hogy a német férfi erősen kötődött az édesanyjához, de a pszichológiai tesztek rejtőzködési szindrómát mutattak ki nála az anyjával kapcsolatban. Egy pszichiáter szakértő is szakvéleményt mondott, szerinte a vádlott tagadta az indulatos, agresszív megnyilvánulásait, és az édesanyjához pozitív érzelmek kötötték. A tárgyalás végén tanúként hallgattak meg egy poligráfos szakértőt, aki a hazugságvizsgálat alatt pszichofiziológiai jelek alapján megtévesztésre utaló reakciókat fedezett fel a vádlott viselkedésén a hazugságvizsgálat alatt.       

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában