Fotók

2023.12.19. 06:22

Három új járművel gazdagodtak a somogyi tűzoltók

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) három nagyszabású projektje révén 72 új jármű segíti továbbiakban a beavatkozó állomány és az önkéntesek munkáját, ezekből három a somogyi tűzoltóságokra érkezett.

Harsányi Miklós

Fotó: Andor Schober

Góra Zoltán altábornagy, főigazgató jelképesen átadta a járművek indítókulcsait a vármegyék valamint az egyesületek vezetőinek, derült ki a katasztrófavédelem tájékoztatójából. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára azt mondta: a rendvédelemnek lépést kell tartani a technológiai újításokkal, fejlesztésekkel, mindemellett egyre több kihívással kell megküzdenie a hétköznapokban. A klímaválság nem az egyetlen nehezítő körülmény napjainkban, a természeti válságokat humanitárius katasztrófák kísérik, háborúk és járványok pusztítanak, amelyek gazdasági és társadalmi bizonytalanságot keltenek és veszélyeztetik az ország és a kontinens biztonságát.

Fotók: Schober Andor- RSOE

Országosan 72 új járművet, köztük 37 tűzoltógépjármű-fecskendő, 23 drónszállító terepjáró, 12 árvízvédelmi hajó és hajószállító utánfutó, az ezekhez tartozó modern felszerelések és új tűzoltóeszközök segítik továbbiakban a beavatkozó állomány és az önkéntesek munkáját. Két tűzoltógépjármű-fecskendő és egy Volkswagen Amarok terepjáró indítókulcsát vette át Krám István tűzoltó ezredes, a somogyi katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában