Óvatlanság

2024.02.02. 09:19

Elvakította a nap a sofőrt, ezért ütötte el a zebrán a gyalogost

A Kaposvári Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki a szemébe sütő nap miatt későn vette észre, és ezért a zebrán elütött egy fiatal nőt.

Kovács Gábor László

A tizenéves fiatal sofőr 2023 júniusában Kaposvár belvárosában közlekedett az autójával, amikor felfogta, hogy a szemből sütő nap elvakíthatja, ennek ellenére mégsem kellő körültekintéssel közelítette meg az egyik kijelölt gyalogos-átkelőhelyet. Így késve vette észre, hogy az úttest másik oldaláról egy járókelő már megkezdte az áthaladást. Bár az autós ekkor elrántotta a kormányt és vészfékezni kezdett, az autójának bal oldali tükrével és hátsó kerekével mégis a nőnek ütközött, aki ettől a földre esett. A sofőr rögtön megállt és a gyalogos segítségére sietett, aki rövid időn belül a saját lábán távozott a helyszínről, fájdalmai miatt azonban később mégis kórházba ment. Az orvosok megállapították, hogy zúzódásos sérülést szenvedett, és az egyik lábujja is eltörött. 

A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Borítóképünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában