Tárgyalás

2024.02.01. 20:00

Nyakon akarta szúrni haragosát a somogyfajszi férfi

Kielemezzük, hogy ki jár a somogyfajszi boltba – hangzott el a bírósági tárgyaláson, miközben az üzlet biztonsági kameráinak felvételeit nézték vissza. A képeken egy férfi tűnt fel, cigaretta lógott a szájában. Odalépett hozzá egy másik, kopasz férfi, és már villant is a dohányzó ember keze.

Kovács Gábor László

– Mennyire látni a pengét a kezében? – kérdezte az ügyvédnő. – Azt látni, hogy van valami a kezében, és a nyak felé mozdul, de kérem rögzítsük, hogy a védelem szerint nem lehet megállapítani, hogy mennyire érte el a sértettet. 
– Maximum megkérdezzük a vádlottat, kés volt a kezében? – tette fel neki a kérdést a bíró. 
A kést a férfi nem is tagadta, és hozzátette, hogy a pengével szőlőt vágott a szüreten. Azonban azt állította, hogy nem a kés okozta a sértett nyaksérülését, hanem az, hogy a másik férfi egy deszkát vitt magával, ezt rántotta meg a támadó, ekkor egy szög vagy a deszkában lévő fémlemez okozta a sérülést. Mindenképpen egy éllel bíró eszköz okozta a sérülést, látni kellene a deszkát, ha ez lehetséges, vetette fel az igazságügyi szakértő, miközben a vádlott sűrűn bólogatott, és megjegyezte, hogy nem az ő hibája, hogy nem foglalták le a rendőrök a deszkát. 
A két férfi régóta haragos viszonyban állt egymással. Az 50 éves férfi 2022 szeptemberében a vegyesbolt előtt találkozott ellenfelével. Ekkor elővette zsebkését és alulról felfelé irányuló mozdulattal nyakon szúrta a másik férfit. A sértett hátralépve próbált kitérni a szúrás elől, így a támadó a pengével 8 napon belül gyógyuló sérülést ejtett a sértett nyakán. A Somogy Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés kísérletével vádolja a késelőt.
Lassan már a fél falut beidéztük, ez nem arról szól, hogy akit ismer, azt beidézzük – fedte a bíró a vádlottat, aki egy új szemtanú meghallgatását indítványozta.
Ha kialakul bennünk az érzés, hogy megpróbálja húzni a tárgyalást, rendbírságra számíthat – figyelmeztetett a bíró. Ezzel együtt helyt adott az indítványnak, és beidézte az új tanút, sőt egy szoptatós kismama írásos vallomását is bekérték, mielőtt ítéletet hoznának márciusban a Kaposvári Törvényszéken. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában