Tűzhalál

2024.04.22. 08:52

Tényleges életfogytiglanért fellebbeztek a gyújtogató gyilkos ügyében

Tényleges életfogytiglanért fellebbezett az ügyészség a Csokonai utcai kettős tűzhalál ügyében.

Kovács Gábor László

Fotó: Lang Róbert

Ahogyan arról beszámoltunk, márciusban az izraeli arab származású férfi a kettős gyilkosságért már életfogytiglanra ítélte a Kaposvári Törvényszék, úgy hogy legkorábban 40 év múlva szabadulhat. A Somogy Vármegyei Főügyészség súlyosbításért fellebbezett, mondván a férfit közveszély okozása miatt is ítéljék el, valamint zárják ki a szabadon bocsátás lehetőségét, tehát élete végéig rács mögött maradjon. A fellebbviteli főügyészség most fenntartotta ezt a fellebbezést, így az ügyben a végső döntést a Pécsi Ítélőtábla hozza majd meg.

A vád szerint a férfi a kaposvári bérelt lakásban álmában megfojtotta barátnőjét, és annak édesanyját, majd a holttestekre gyújtotta a lakást, és az erkélyről segítségért kiabált 2018 októberében. Mielőtt megindult volna a nyomozás, a férfi visszautazott Izraelbe. Távollétében egyszer már életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek. de Izrael 2021-ben adta ki őt Magyarországnak, ezért újrakezdődött a per, amelyben egy hónappal ezelőtt hirdettek ítéletet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában