Kettős tűzhalál: elutasították a palesztin férfi bizonyítási indítványait

Elmaradtak a tervezett perbeszédek a Csokonai utcai kettős tűzhalál ügyében, mert a gyilkossággal vádolt palesztin férfi órákon át vitatta a szakértői véleményeket és az eddigi tanúvallomásokat a bíróságon. A maratoni hosszúságú, keddi utolsó tárgyalás után ítéletet csak márciusban tudnak hozni.

Kovács Gábor László

A Kaposvári Törvényszéken ítélethirdetés előtt áll annak 33 éves izraeli palesztin férfinak az ügye, akit azzal vádolnak, hogy a kaposvári Csokonai utcában felgyújtott egy lakást, miután féltékenységből megölte az egyetemista barátnőjét és annak édesanyját 2018 őszén. A vád szerint az áldozatokat álmukban fojtotta meg, majd az erkélyről segítségért kiabált. 

A férfi a hosszú letartóztatása alatt már tört nyelven beszél magyarul, de az előző tárgyaláson új tolmács kirendelését kérte, majd megjegyezte, hogy olyan tolmácsot szeretett volna, aki héberül és arabul is beszél. A bíró erre azt felelte, hogy már a negyedik tolmácsnál tartanak, és ebben maradtak. 

– A szakértői véleményekben sok a hiba, és erre építettek fel véleményeket – jelentette ki a kettős gyilkossággal vádolt férfi. – Az igazság érdekében kérem új szakértők kirendelését, mert öt év alatt sokat fejlődött a tudomány. 

– Elutasítom a bizonyítási indítványokat, mert az új szakértők kirendelésével és a fordításokkal újabb hetek, hónapok telnének el – válaszolta Vadócz Attila bíró. 

Ezután felolvasták az eddig keletkezett bírósági iratokat, ehhez a vádlott észrevételeket tehetett, és sűrűn élt ezzel a jogával, néha többször is felvetve ugyanazokat a témákat. Azt is kifejtette, hogy egy birtokában lévő izraeli szakértői vélemény szerint hibás a magyar tűzoltósági szakértők feltételezése, hogy a három tűzfészek között nem volt kapcsolat, ugyanis a felfelé szálló hőhatás képes lehetett arra, hogy a másik szobát is lángra lobbantsa. Egy embert álmában nem lehet úgy megtámadni a lakásban, hogy az ott alvó másik ember ne ébredjen fel, tette hozzá. Az áldozatok halálát oxigénhiány, vagyis fulladás okozta, de ez égéstermékek belélegezésétől is fakadhatott, érvelt. Azt is igyekezett cáfolni, hogy féltékeny lett volna, ennek kapcsán megemlített egy esetet, amikor barátnőjével beült egy egyetemi órára, de állítása szerint ez nem azért történt, mert ellenőrizni akarta, csak nem volt hová mennie Pécsen.

Égett ajtó, és nyom a mécsesen

Herke Csongor ügyvéd is több észrevételt tett, a többi között felhívta a figyelmet arra a helyszíni tűzoltósági fotóra, ami egy megégett ajtót mutatott, holott a szakértői vélemény szerint az ajtó nem károsodott. A DNS-szakértői véleményhez is megjegyzéseket fűzött. Rámutatott, hogy a genetikai szakértő egy teamécsesen és egy párnahuzaton csak az elhunyt anya DNS-ét mutatta ki, ez pedig azért különös, mert szerinte akkor a vádlott nem fogta meg ezeket a tárgyakat. A párnát sem, ami lehetett a gyilkosság eszköze. A vádlott azt mondta, hogy az anya szokott teamécsest gyújtani, de a tanúk nem tudtak erről a szokásáról, sőt azt bizonygatták, hogy félt a mécsesektől, valahogy azonban mégis csak a nő fogta meg ezt a mécsest. Miután a tárgyalás elhúzódott, a perbeszédek március 7-én következnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában