Düh

2024.05.23. 08:59

Be nem fizetett telefonszámla miatt üldözte a húgát

A Kaposvári Járási Ügyészség önbíráskodással, illetve hamis magánokirat felhasználásával vádol egy fiatal férfit, aki a követelését erőszakkal akarta behajtani, de az általa okozott balesetért való felelősség alól is ki akart bújni.

Kovács Gábor László

A tizennyolcadik életévét nemrég betöltött férfi 2023 júniusában egy telefonszámla tartozás miatt az utcán kérte számon a testvérét, aki azonban ezt a felszólítás ellenére sem akarta megfizetni. A vádlott dühében többször a nő felé ütött, megpróbálta elkapni a húgát, aki egy autó körül futva menekült a férfi elől. Végül az autó tetején átmászva a fivér megragadta a testvérét, felemelte, majd a földre dobta, miközben továbbra is üvöltve követelte tőle a pénzt. A jelenetről a rokonok fényképfelvételt készítettek, majd a nő segítségére siettek, emiatt a vádlott végül elment. 

A fiatal férfinek azért is felelnie kell a bíróság előtt, mert néhány hónappal korábban közúti balesetet okozott Kaposváron, azonban a biztosítónak kitöltött baleseti bejelentőlapon valótlan adatokat rögzített, így a vétlen sofőr nem tudta érvényesíteni a kárigényét. 

A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a férfi ellen felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában