Roadpol

2024.05.22. 18:20

Száznegyvenegy sofőrt vizsgáltak a rendőrök

Harsányi Miklós

Fotóillusztráció

Fotó: Lang Róbert

A legutóbbi Roadpol akcióban tehergépkocsikat és autóbuszokat vizsgáltak a rendőrök, vármegyénkben összesen 141 járművet ellenőriztek. Ezúttal 17 sofőrnél tapasztaltak szabálytalanságot, többnyire műszaki hiányosságok, sebességtúllépés valamint a vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt intézkedtek.
Orbán Zoltán alezredes, a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság (SVMRFK) szóvivője szerdán közölte: a kampány célja a balesetek megelőzése és a szabálytalanul közlekedők kiszűrése volt. A rendőrök fokozott figyelmet fordítottak a vezetési- és pihenőidővel továbbá a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok betartására valamint a beutazás, illetve a belföldön tartózkodás jogszerűségének vizsgálatára. 
A legközelebbi Roadpol akciót június 17-23 között tartják, akkor az ittas, bódult állapotban lévő járművezetőket akarják majd kiszűrni a forgalomból.

 

  


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában