Sportfesztivál

2017.07.04. 16:34

Újra egy héten át pattog a focilabda Kaposváron

Tizenharmadik alkalommal töltik meg Kaposvár és környéke pályáit a világ szinte minden részéről érkező, több ezer utánpótláskorú sportoló. A somogyi megyeszékhelyen megrendezésre kerülő nívós sportrendezvény már Közép-Európa legnagyobb sportfesztiváljává nőtte ki magát.

Klein Péter

Hétfőn négy sportágban, labdarúgásban, kézilabdában, kosárlabdában és röplabdában indították útjára a labdát az ifjú sportolók, akik négy kontinens csaknem háromszáz országának csapatait képviselik. Természetesen idén is a labdarúgás a legnépszerűbb, de egyre nagyobb teret nyer a többi sportág is.

– A Kaposvárra utazók létszáma több mint 2800 fő, a régiót, Somogy, Tolna és Baranya megyét pedig több mint 1500 fő képviseli, így közel 5000 sportoló és kísérő érkezett Kaposvárra – nyilatkozta lapunknak Horváth Katalin a fesztivál egyik főszervezője, aki hozzátette, a város szinte összes szálláshelyét megtöltik a fesztiválozók. – Idén Guatemalából és Hongkongból is érkeztek csapatok, s van egy testvérvárosi együttes is, amelyben négy francia, négy német és négy kaposvári röplabdás lány szerepel.

 

A hétfő esti megnyitó alakalmával több ezren, sportolók, edzők és kísérők vonult a Kossuth-téren felállított fesztiválfalutól a Fő utcán át a megújult Rákóczi-stadionba. Itt kezdetét vette a fergeteges nyitóünnepség, melyet a szlovák ObFZ Nitra és Kaposvári Rákóczi Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U17-es csapatainak mérkőzésé zárt.

A szombatig tartó meccsdömping alatt minden sportkedvelő találhat kedvére való szórakozást. Minden mérkőzést ingyenesen tekinthetnek meg az érdeklődők, akik mind a négy sportágban szurkolhatnak somogyi csapatnak.

A sport mellett az is kiemelten fontos, hogy a fiatalok jól érezzék magukat, megismerjék a világ különböző országainak kultúráit. A szervezők a sport mellett számos programot kínálnak a résztvevőknek, így sok barátság szövődik a fesztivál ideje alatt.

– A résztvevőket és az érdeklőket a Kossuth-téren felállított Fesztiválfaluban különböző koncertek és érdekes programok várják, pénteken pedig egy fergeteges záróbulit szervezünk – tette még hozzá Horváth Katalin.

A szokásoknak megfelelően a fesztiválozók idén is megkoszorúzzák az Aranycsapat és az FC Barcelona egykori kiválósága, Czibor Zoltán szülőházánál kihelyezett emléktáblát, azonban erre nem hétfőn, hanem szerdán kerül majd sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában