együttműködés

2017.09.21. 17:20

Kaposvárra látogatott az iráni nagykövet

Keresi az együttműködés lehetőségeit a somogyi megyeszékhellyel az iráni nagykövet. Rajabi Yazdi Gholamali ellátogatott a Kaposvári Egyetemre, érdeklődve az ott folyó kutatómunka iránt, majd Szita Károly kaposvári polgármesterrel is megbeszélést folytatott.

K. G.

Rajabi Yazdi Gholamali iráni nagykövet látogatott Kaposvárra. Kísérőivel megtekintette a Kaposvári Egyetemet, tájékozódott az ott folyó kutatásokról. Ezután fogadta őt Szita Károly, Kaposvár polgármestere a városházán. A rövid tárgyalás után a nagykövet elismeréssel szólt a megyeszékhelyen látottakról.

Szita Károllyal együtt leszögezték: mindkét fél a gazdasági és kulturális kapcsolatok megteremtésére törekszik. Rajabi Yazdi Gholamali nagy együttműködési lehetőséget lát a két ország között is. Az első találkozást olyan alapnak tekintik, amelyre tudnak majd a jövőben építeni. Rövidesen meghatározhatják az együttműködés kereteit. Végezetül mindketten kifejezték azon reményüket, hogy a nagykövet nem utoljára érkezett Kaposvárra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában