Felkészülés

2017.09.13. 17:30

Nemzeti Vágtára készülnek a somogyi lovasok

A Nemzeti Vágta hétvégi döntőjére készülnek a lovasok: Somogyot Bálványos, Kereki, Kaposvár és Buzsák képviseli.

Harsányi Miklós

A Kecel-hegyi Lovassport Egyesületnél szerda délután is várták Rostási Klaudiát, aki Szikrázó Maya nyergében vállalja majd a fővárosi küzdelmeket. Meiszterics László, a szervezet elnöke szerint jó eséllyel bekerülhetnek az elődöntőbe a somogyi színekben indulók. A szakember abban bízik, hogy derekasan helyt állnak a lovasok.

– A Kaposvári Vágtán már bizonyították felkészültségüket a fiatal sportolók – folytatta. – Látványos küzdelmeket láthatott a több ezres vendégsereg, s szerintem a rendezvényünk sikeréhez az is hozzájárult, hogy több mint 100 önkéntes működött közre a programok lebonyolításában. Csapatmunka a versenyszervezés, s mindannyian azt szeretnénk, hogy a somogyiak minél előkelőbb helyezést érjenek el.

Részletesen kidolgozott menetrend szerint zajlik a fővárosi döntő előkészítése. Meiszterics László a kaposvári és a buzsáki ló szállításában nyújt segítsége. Pénteken Budapesten állatorvosi vizsgálatnak vetik alá az állatokat, s csak az alapos ellenőrzés után vehetnek részt majd a küzdelemben. Az egyesület elnöke amondó: bár még néhány napot várni kell a végeredményre, de az már bizonyos, hogy 2018-ban is megakarják rendezni a Kaposvári Vágtát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában