Siker

2017.10.04. 17:30

Átadták Kutason a megye első TOP-os pályázati beruházását

Ünnepélyes keretek között adták át szerdán a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében megvalósult első somogyi pályázati beruházást. Új játékokkal és informatikai eszközökkel gazdagodott a kutasi Micimackó Óvoda.

Gyeszát Zsolt

– Örömmel tölt el, hogy új eszközökkel bővült az óvoda udvara – mondta el kérdésünkre a belegi Gelencsér Zoltán. – Három kislányunk jár ide, azt hiszem, ők is nagyon örülnek az új játékoknak.

Megközelítőleg 19,5 millió forintot nyert eszközfejlesztésre az intézmény – tudtuk meg Lengyelné Bencsik Judittól, a Micimackó Óvoda vezetőjétől. – Óriási segítség ez számunkra, hisz mindazt megvalósíthattuk, ami egy 21. századi óvoda működéséhez kell – mondta. – Olyan eszköztárat tudtunk biztosítani az óvodapedagógusok részére, mellyel még magasabb szintre emelhetik módszertani gazdagságukat.

Minden óvodai csoport laptopot és okostévét is kapott. Ugyanakkor az óvoda udvara is számos fejlesztő eszközzel gazdagodhatott, több játék alá is gumitéglát helyeztek el. Játékvonat és rugós játékok kerültek az intézmény udvarára, új homokozó árnyékolóval együtt, s minden csoport kapott egy babaházat is. Két lengő- és egy fészekhintával is gazdagodott az intézmény.

– A mozgásfejlesztésre nagy szükség van, mi pedig szeretnénk ehhez élménydús eszközkínálatot biztosítani – mondta kérdésünkre Lengyelné Bencsik Judit. – Ez segíthet, hogy a gyerekek megszeressék és igényeljék a mozgást.

– Szeretnék gratulálni mindenkinek, aki részt vett a program megvalósulásában – mondta köszöntőjében Szászfalvi László országgyűlési képviselő. Arról is szólt: nem csak a legelső somogyi TOP-os projekt átadására lehet büszke Kutas, hanem az óvodájára is, hiszen magas színvonalú nevelés folyik az intézményben. Mint mondta, Magyarország egyre inkább családbarát országgá válik. Ennek egyik legfontosabb részterülete az, hogy olyan intézményeink legyenek, melyekben jól érzik magukat a gyerekek.

Jelenleg 64 gyermek jár a Micimackó Óvodába. Nem csak Kutasról érkeznek az intézménybe, hanem a szomszédos Belegről is.

 

Színes műsorral köszöntötte az óvoda azokat, akik ellátogattak az ünnepélyes átadásra

Biró Norbert, a megyei közgyűlés elnöke köszöntőjében elmondta: nagy naphoz érkeztünk az első somogyi TOP-os pályázati beruházás átadásával. A TOP-os források megyei kerete 43,5 milliárd forint – idézte fel. Mint mondta, a megyei önkormányzat integrált fejlesztési programjának célja, hogy a keret lehető legjobb felhasználásával valósíthassák meg az elkövetkező években a megye gazdasági életének, életminőségének javítását. A megyei önkormányzat elnöke azt kívánta a gyerekeknek, hogy örömüket leljék az új játékokban.

– Nagy öröm a település számára, hogy az elsők között tudtuk véghez vinni a projektünket – mondta lapunknak Ütő Szabolcs, Kutas polgármestere. Hozzátette: a település nyert még két TOP-os pályázatban is. Ötven millióból szeretnék felújítani az orvosi rendelőt, negyven millió forintot pedig az önkormányzat energetikai korszerűsítésére fordíthatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában