pótdíj

2017.10.27. 09:22

A hónap végéig érvényesek még a diákigazolványok

A tanulók csak érvényes diákigazolvánnyal vehetik igénybe a vasúti utazási kedvezményeket.

Sonline

– Felhívjuk a vonattal utazó diákok figyelmét, hogy a közoktatásban a 2016/2017. tanévre, valamint a felsőoktatásban a 2016/2017. II. félévre kiadott diákigazolvány-matricák október 31-ig használhatók fel kedvezményes utazásra – közölte a MÁV-START. – A vasúttársaság arra kéri a diákkedvezménnyel utazókat, időben gondoskodjanak okmányuk érvényesítéséről.

A menetdíj vagy pótjegy árán felül további nyolcezer forint pótdíjat kell fizetnie annak, aki érvénytelen kedvezményre jogosító igazolvánnyal, vagy érvénytelen igazolással veszi igénybe a kedvezményt, illetve jogosultságát nem tudja az előírt módon – akár utólag is – igazolni. Az érvényes diákigazolvánnyal rendelkező diákok a MÁV-START vonataira ötven százalékos kedvezménnyel válthatnak menetjegyet.

A közoktatásban és a felsőoktatásban résztvevő nappali és esti tagozatos tanulók kilencven százalékos havi-, félhavi-, illetve harmincnapos bérletet is vásárolhatnak lakóhelyük vagy tartózkodási helyük és oktatási intézményük székhelye, illetve gyakorlati képzésük helyszíne között.

Ezek is érdekelhetik