Balaton

2017.10.02. 11:30

Megdőlt a rekord – óriási pontyot fogtak a bojlis versenyen

Megdőlt a rekord: egy óriási, majd húsz kilós pontyot fogtak az V. Nemzetközi Key Telecon Balatoni Bojlis Horgászverseny.

Molnár Gábor

Megdúlt a rekord! Elképesztő eredményekkel startolt az V. Nemzetközi Key Telecon Balatoni Bojlis Horgászverseny. A Carpexpress Team már a viadal elején történelmet írt, ugyanis a Balatonboglári Jankovich strandon, a verseny történetének eddigi legnagyobb halát sikerült megfogniuk, egy 19,375 kilogrammos pontyot.

Megdőlt a rekord
Forrás: balatonibojlisverseny.hu

– Már 25 csapat mérlegelt értékelhető pontyot – adta hírül a verseny hivatalos honlapja. – Ez ilyen rövid idő után példaértékű. Az eddigi eredményeket látva, úgy tűnik, hogy egy izgalmas hétnek nézünk elébe, mivel minden bizonnyal a Balaton még csak ezután fogja igazi arcát megmutatni. A kedvező időjárási körülmények még jobban fokozzák a halak étvágyát, amely már a verseny első napján megmutatkozott. A sekélyebb vízmélységű déli parton is jó néhány nagy testű ponty került horogra.

A rekordfogáson kívül a ZoPiT Bait Service Straubing is beerősített egy 18,80 kilós példánnyal. Ők már négy mérlegelhető halat fogtak, mely a csapatnak összesen 49,700 kg-ot jelentett. Ezzel jelenleg az első helyen állnak. Szorosan követi őket az északi parton (Zánka Erzsébet Tábor) horgászó Misel Zadravec Team. Harmadik pedig a Balatonmáriafürdőn pecázó Pötyi Carp Team.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában