Kaposvár

2017.10.06. 13:18

A vidéken élők gondjait orvosolná az LMP

Az ország minden szegletébe eljut az LMP országjáró körútja során, mondta kaposvári sajtótájékoztatóján Schmuck Erzsébet, a Lehet Más a Politika országgyűlési képviselője. Teszik ezt azért, hogy a vidéken élők gondjaival foglalkozzanak.

K. G.

A párt a novemberi kongresszusán mutatja be a programját, és ha győznek a választásokon, a Szél-kormány radikális társadalmi és gazdasági változtatások megtételére készül. – Az LMP szerint a gazdaság nem szárnyal – mondta Schmuck Erzsébet –, a multicégek és nagyvállalatok támogatása nagy terhet ró a költségvetésre, ugyanakkor a kis- és középvállalkozások segítése csak propaganda, mert ők viselik a minimálbér-emelés költségeit. Az idősek egyre inkább elszegényednek, ezért az öregségi minimálnyugdíj 50 ezres emelésére lenne szükség. A bérek továbbra is alacsonyak, jobb egészségügyi ellátásra és szociális gondoskodásra volna szükség.

Vidéken hatványozottan jelentkezik az idősek rossz helyzete, fűzte hozzá a sajtótájékoztatón Felder Frigyes, a párt kaposvári önkormányzati képviselője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában