városi legenda

2017.11.12. 10:35

Egy síelő ütötte el Mari nénit egy kaposvári lépcsőházban

Vannak történetek, melyek szájról szájra terjednek. Hogy van-e igazságalapjuk, nehéz lenne kideríteni. De előfordul, hogy ugyanaz a sztori más, más helyszíneken is felbukkan.

Molnár Gáboor

Beszámoltunk már a desedai krokodilról, majd a szervkereskedőkről, akik ruházati üzletekben csaptak le áldozataikra. Ezúttal egy újabb gyöngyszemre bukkantunk. Elevenítsünk fel tehát egy még 2006 októberében szárnyra kapott történet.

Kaposváron ifjú egyetemisták egy sítúrára készültek. Kellően szeszes előmelegítés után úgy gondolták, hogy még indulás előtt kell egy kis gyakorlás. Így hát bekenték waxszal a síléceket és nekiláttak lesiklani a lépcsőházban. Egy ott lakó néni, legnagyobb szerencsétlenségére épp akkor jött volna haza, így a bajnokok alaposan elgázolták. De nem hagyták cserben, bevitték a kórházba, majd elutaztak síelni.

Tíz nappal később, mikor hazajöttek, virággal és bonbonnal felfegyverkezve elindultak, hogy meglátogassák a nénit a kórházban és bocsánatot kérjenek tőle. Csakhogy a nénit nem találták. Kisebb nyomozás után kiderítették, hogy az idős hölgyet a kórház zárt osztályára vitték át, miután az orvosok pszichiátriai kezelést rendeltek el, hiszen minden alkalommal, amikor megkérdezték, hogy sikerült így összetörnie magát, azt felelte, a lakása előtt a lépcsőházban elgázolta két síelő... Az esetről a sielők.hu számolt be.

Egy városi legendákkal foglalkozó oldal megpróbálta felgöngyölíteni a történetet, s talált két másik nagyon hasonló esetet is, de mindegyik Pécshez volt köthető, az „áldozat” azonban mindegyik esetben Mari néni volt. Egy osztrák szóbeszédeket gyűjtő oldalon is rábukkant a furcsa történetre, ahol csaknem féltucat módon tálalták a sztorit. Innsbruckban pedig egy téli olimpiai lázban égő személlyel „vitették el a balhét”.

– Nem tudni, hogy történt-e ilyen vagy ehhez hasonló eset valaha is – írta a városi legendákkal foglalkozó portál. – De az elmondható, hogy kicsi az esélye annak, hogy ennyi helyen és ennyi formában megtörtént volna szinte ugyanaz a baleset.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában